Nekorektan potez
16

Italijanski sudija teniseru u toku meča: Fokusiraj se, vruće je, završi više ovaj duel

K. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
U duelu tenisera Enrica Dalla Vallea i Pedra Souse na Challenger turniru u Firenci za juniore sudija Gianluca Moscarella napravio je vrlo nekorektan potez tako što je Sousu motivisao i savjetovao kako na brži način može doći do pobjede.

Teniski challenger turniri često privlače puno pažnje svjetske javnosti zbog raznih bizarnih stvari koje se dešavaju na terenu, ali i oko njega, a najnoviji slučaj svakako je dodatno pomjerio granice banalnosti i razmišljanja sportskih radnika.

Tako je sudija pomenutog meča Gianluca Moscarella, jedan od najboljih italijsnkih teniskih sudija, nagovarao Sousu da što brže dođe do pobjede i okonča meč, a to je uradio tokom pauze kada su on i Sousa ostali sami, ne znajući da sve snima kamera i da se mikrofon nalazi u njihovoj blizini.

"Dragi Pedro, koncentriši se. Dvije minute i kraj, samo budi koncentrisan. Ne prekidaj me, dobar si, gledaj lopte i razmišljaj o igranju. Jako je vruće, ja sam u godinama. Završi ovaj meč. Već si ga trebao ranije okončati, fokusiraj se i završi to", rekao je sudija.

Sigurno je da će ATP pokrenuti istragu zbog ovog pomalo bizanog događaja, a definitivno će se tražiti i objašnjenje samog sudije koji će morati objasniti svoje nesportske riječi.