Novakovih šest "zvijeri"
23

Italijani uporedili šta voze Đoković i Sinner te kakve automobile preferiraju

D. P.
Sinner i Đoković igraju za finale Australian Opena (Foto: Instagram)
Sinner i Đoković igraju za finale Australian Opena (Foto: Instagram)
Veliki teniski derbi između Novaka Đokovića i Jannika Sinnera zakazan je za polufinale Australian Opena (4:30 ujutro), a tim povodom italijanska Gazzetta dello Sport uporedila je kakve automobile preferiraju ove dvije teniske zvijezde.

Duel Đokovića i Sinnera trebao bi biti "finale prije finala", nakon što je s takmičenja ispao Carlos Alcaraz, teniser za kojeg su mnogi očekivali da može biti jedini rival Đokoviću.

Ipak, mladi Španac je ispao, a srbijanskom teniseru rano ujutro na megdan će izaći sjajni Jannik Sinner, koji napreduje iz turnira u turnir i ističe kandidaturu da uskoro preuzme teniski vrh.

Tim povodom ugledna italijanska Gazzetta priredila je tekst o tome kakve automobile preferiraju dvojica tenisera. "Ista glad za pobjedom, drugačiji ukus kada su automobili u pitanju", stoji u Gazzettinom naslovu. Dok Sinner voli sportske, Đoković preferira električne automobile.

"Italijan trči brzo poput superautomobila. Upravo automobili pokazuju razliku između dvojice tenisera. Sinner gleda na 'Made in Italy' fokusirajući se na vozila Alfa Romeo, dok Đoković ima raznoliku kolekciju s velikom pažnjom na električnu energiju među kojima se izdvaja Tesla", piše Gazzetta.

Sinnerov Alfa Romeo Stelvio Q4
Sinnerov Alfa Romeo Stelvio Q4

Sinner je svoju strast prema Alfa Romeo Stelviju Q4 pokazao na Instagramu. Njegov model je opremljen Veloce postavom koja omogućuje performanse na visokom nivou. Od maksimalne brzine 215 km/h, do ubrzanja od 0 do 100 za 6,6 sekundi.

Đokovićeva Tesla X
Đokovićeva Tesla X

S druge strane, Đokovićev izbor je potpuno drugačiji. Srbijanski teniser se zaljubio u temu električnih automobila, vođen brigom za okoliš. To potvrđuje i nedavna kupovina Tesla X modela. Ubrzanje od 0 do 100 moguće je za samo 2,5 sekunde, a automobil može ići do 210 km/h.

Osim Tesle, u Đokovićevoj bogatoj kolekciji nalazi se i električni Peugeot e-208, Aston Martin DB9 Volante, Mercedes-Benz S-Class S 500, Audi R8 i najluksuzniji od svih Bentley Continental GT V8.

Nakon što Đoković i Sinner završe svoj meč, na teren će stupiti i drugi polufinalni par kojeg čine Daniil Medvedev i Alexander Zverev. U tom meču teško je prognozirati ko je favorit.