Wimbledon
0

Ispale Caroline Wozniacki i Venus Williams!

Totalsport
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki (Foto: wimbledon.com)
U ponedjeljak su se od Wimbledona u osmini finala oprostile sestre Venus i Serena Williams, višestruke pobjednice ovog turnira i obje bivše vlasnice pozicije broj 1 na svijetu, kao i ona aktuelna, Dankinja Caroline Wozniacki.

Dugačka pauza kod sestara Williams ipak je ostavila traga. Nakon što je još ranije Francuskinja Marion Bartoli sa 6-3, 7-6(6) izbacila braniteljicu naslova Serenu Williams, koja se nedavno vratila tenisu nakon gotovo godinu dana pauze, od turnira se oprostila i starija sestra Williams, Venus, koju je sa 6-2, 6-3 izbacila Bugarka Cvetana Pironkova, prošlogodišnja polufinalistica Wimbledona.

Obje sestre Williams su prve nastupe nakon pauze imale u Eastbourneu, na turniru koji je prethodio Wimbledonu. Za Venus Williams, koja je pet puta osvojila Wimbledon u pojedinačnoj konkurenciji, to je bio prvi nastup nakon Australian Opena. Izbivala je s terena zbog povrede kuka.

Bez obzira na sve, mnogi su smatrali kako su sestre Williams u najužem krugu favorita za naslov. No, Bartoli je stala na put Sereni, dok je Pironkova, 33. teniserka svijeta koja je ove godine prije Wimbledona dobila samo 6 mečeva (15 poraza) na Touru, svladala Venus Williams treći puta u karijeri u četvrtom dvoboju. I to treći puta zaredom.

Valja podsjetiti da je Pironkova i prošle godine pobijedila Venus Williams u Wimbledonu, ali tada u četrtfinalu. Zanimljivo, i tada je rezultat bio potpuno isti kao i u ovome dvoboju, 6-2, 6-3 za Pironkovu.

"Ovo je definitivno dosad bila loša sezona za mene, ali očito me dolazak u Wimbledon jako opušta. Osjećam se odlično na travi, uspjela sam to još jednom dokazati. Jako je lijep osjećaj pobijediti tako veliku šampionku kao što je Venus Williams", rekla je Pironkova, koja će u četvrtfinalu igrati protiv Čehinje Petre Kvitove. Bit će to dvoboj dvije teniserke koje su lani izgubile polufinalne mečeve u Wimbledonu. Jedna od njih opet će u polufinale.

Slovakinja Dominika Cibulkova, 24. teniserka svijeta, kreirala je još jedno iznenađenje, svladavši prvu igračicu svijeta, Dankinju Caroline Wozniacki, 1-6, 7-6(5), 7-5.

Wozniacki će tako i dalje čekati priliku za osvajanje svog prvog Grand Slam turnira u karijeri. Cibulkova ju je svladala treći puta u devetom međusobnom ogledu.

"Počela sam bolje reternirati i servirati sa više samopouzdanja nakon prvog seta. Nisam razmišljala o tome da igram protiv prve teniserke svijeta, već protiv Caroline Wozniacki, igračice koju sam već ranije pobijedila ove godine i znala sam da imam igru za nju", rekla je Cibulkova, koja u sljedećoj rundi igra protiv Ruskinje Marije Šarapove.

Prema tome, poznati su svi četvrtfinalni parovi kod teniserki. Sastat će se Cibulkova i Šarapova, Lisicki i Bartoli, Paszek i Azarenka, te Kvitova i Pironkova. U tom društvu je samo Marija Šarapova iskusila slast osvajanja Wimbledona ili bilo kojeg Grand Slam turnira...

Wimbledon, teniserke, osmina finala:

Cibulkova (24) – Wozniacki (1) 1-6, 7-6(5), 7-5 Šarapova (5) – Peng (20) 6-4, 6-2 Lisicki – Cetkovska 7-6(3), 6-1

Bartoli (9) – S. Williams (7) 6-3, 7-6(6) Paszek – Pervak 6-2, 2-6, 6-3 Azarenka (4) – Petrova 6-2, 6-2 Kvitova (8) – Wickmayer (19) 6-0, 6-2 Pironkova (32) – V. Williams (23) 6-2, 6-3