WTA Montreal
0

Ispala prva nositeljica Janković

Totalsport
Jelena Janković (Foto: AP)
Jelena Janković (Foto: AP)
Srpkinja Jelena Janković, treća igračica s WTA liste, ne može se trenutno pohvaliti dobrom formom, a loše je zaokružila i nastup na ovosedmičnom Rogers Cupu.

Teniseri su taj turnir prošle sedmice odradili u Torontu, a teniserke igraju ove sedmice u Montrealu. No, prva nositeljica Jelena Janković i neće se naigrati na tom jakom WTA turniru.

Zaustavljena je već u 2. kolu, u svom prvom meču. Bolja je od nje bila Čehinja iz kvalifikacija Iveta Benešova sa 7-6(3), 6-3, Podsjetimo da je prošle sedmice Janković iznenađujuće izgubila i u Cincinnatiju, a tada je bolja od nje bila Uzbekistanka Akgul Amanmuradova.

U 1. kolu Montreala je igran "ruski derbi" u kojem je Svjetlana Kuznjecova pobijedila Anastasiju Pavljučenkovu, koja je prošle sedmice igrala polufinale Cincinnatija. U prva dva seta je bilo neizvjesno i napeto (7-5, 4-6), ali je u trećem Kuznjecova uz samo jedan izgubljeni gem protutnjala kraj suparnice.

Vrijedi još zabilježiti uvjerljive nastupe Pennette, Azarenke i Zvonarjeve, koje su lako prošle svoje suparnice, s tim da je Pennetta na papiru trebala imati mnogo više posla s Danielom Hantuchovom. No, ponudila joj je tek pet gemova (svih pet u drugom setu).

WTA Montreal, neki rezultati 1. kola:

Azarenka (10) - K. Bondarenko 6-1, 6-1 Pennetta (15) - Hantuchova 6-0, 7-5

Kirilenko - Cibulkova 6-0, 6-3 Kuznjecova (11) - Pavljučenkova 7-5, 4-6, 6-1

2. kolo:

Benešova - Janković (1) 7-6(4), 6-3 Zvonarjeva (8) - Švedova 6-2, 6-1