ATP Atlanta
0

Isner protiv Roddicka u trećem uzastopnom finalu

Totalsport
Andy Roddick (Foto: AFP)
Andy Roddick (Foto: AFP)
Prvi i četvrti nositelj ATP turnira u Atlanti, John Isner i Andy Roddick, igrat će idealan, američki polufinale. Po završetku turnira zajedno će putovati u London na Olimpijske igre.

Isner je u tijesnom meču pobijedio 19-godišnjeg Jacka Socka, iznenađujuće dobrog Amerikanca koji je u turnir ušao s pozivnicom organizatora, 7-6(7), 6-4, dok je Roddick u još jednom američkom četvrtfinalu nešto lakše (6-3, 6-4) nadigrao Michaela Russella.

Isner se u glavnom gradu Savezne države Georgije nastoji probiti do trećeg uzastopnog finala i prvog naslova. Prethodna je dva izgubio od Mardyja Fisha. Pokušava također prvi put u karijeri vezati dva turnira na ATP Touru nakon što je prošle sedmice u Newportu odbranio naslov.

U međusobnim duelima Roddick vodi 3-2, no Isner je dobio njihov posljednjih dvoboj, igran prošle godine u Winston-Salemu.

U drugom će polufinalu igrati osmi nositelj, Japanac Go Soeda, koji je u japanskom četvrtfinalu deklasirao trećeg nositelja Keija Nishikorija, i Luksemburžanin Gilles Müller.

ATP Atlanta, četvrtfinale:

Isner (1)- Sock 7-6(7), 6-4 Roddick (4) – Russsell 6-3, 6-4

Soeda (8) – Nishikori (3) 6-2, 6-1 Müller – Ebden 6-4, 6-4