Wimbledon
0

Isner pao "bez ispaljenog metka"

Totalsport
John Isner (Foto: Reuters)
John Isner (Foto: Reuters)
Nakon 11 sati i 5 minuta maratonskog i epskog dvoboja 1. kola Wimbledona protiv Nicolasa Mahuta, Amerikanac John Isner je u dvoboju drugog kola protiv Holanđanina Thiema de Bakkera uhvatio samo pet gemova u tri seta.

Svi su se novinari i analitičari u Wimbledonu složili u jednome u četvrtak, uoči trećeg čina nezaboravne predstave između Isnera i Mahuta. Tkogod dobio taj meč, najvjerojatnije će ispasti već u sljedećem kolu.

Naravno, nije trebalo posjedovati veliku mudrost za takav zaključak, nakon što je Isner dobio Mahuta sa 70-68 u petom setu, u meču koji je ukupno trajao 11 sati i 5 minuta. Isner je, svejedno, izjavio da vjeruje u svoju pobjedu u 2. kolu.

No, nije imao niti mrvicu šanse. Sve je bilo gotovo za samo 74 minute, a De Bakker je slavio sa 6-0, 6-3, 6-2. Kakav je to bio meč, najbolje će ilustrirati podatak da Isner nije zabio niti jedan as! Protiv Mahuta ih je upisao 115. Amerikanac je, isto tako, osvojio samo 10 poena na reternu u cijelom meču. Nije imao niti jednu break-loptu, a napravio je 32 neforsirane pogreške. De Bakker ih je prikupio samo 5.

Ipak, uz očiglednu iscrpljenost 206 centimetara visokog Amerikanca, za ovako uvjerljiv rezultat treba dati kredita i De Bakkeru, bivšem juniorskom pobjedniku Wimbledona, koji je odigrao odličan meč. Nije napravio niti jedan pogrešan korak...

Osma nositeljica, Belgijanka Kim Clijsters, prva je izborila osminu finala, svladavši u 3. kolu 27. nositeljicu, Ruskinju Mariju Kirilenko 6-3, 6-3 za samo 62 minute igre.

 Wimbledon, teniseri, 2. kolo:

De Bakker – Isner (23) 6-0, 6-3, 6-2

teniserke, 3. kolo:

Clijsters (8) – Kirilenko (27) 6-3, 6-3