Nije krio oduševljenje
5

Irving likuje zbog Đokovićevog osvajanja US Opena: Nevakcinisani Novak je pobijedio, i mi ćemo!

E. B.
Kryie Irving i Novak Đoković
Kryie Irving i Novak Đoković
Novak Đoković je osvojio US Open i na taj način stigao do svog 24. Grand Slam trofeja u karijeri, a taj uspjeh srbijanskog tenisera je posebno obradovao Kyriea Irvinga.

Đoković je u finalu bio bolji od Rusa Daniila Medvedeva rezultatom 6:3, 7:6, 6:3, a oduševljeni Irving je svoju radost podijelio na društvenim mrežama.

Zajednično za Irvinga i Đokovića je to što su se obojica odbila vakcinisati protiv koronavirusa i imali su velike probleme zbog toga.

Jedan od najboljih NBA košarkaša je bio suspendovan jer se odbio vakcinisati, dok je Đokoviću bio zabranjen ulazak u Australiju i SAD, te nije mogao igrati na Australian Openu i US Openu.

Nakon što mu je konačno dozvoljeno igranje na ta dva Grand Slama, Đoković ih je oba osvojio ove godine, a Irving je znao proslaviti Novakov uspjeh u New Yorku.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

"Nevakcinisani Novak Đoković je osvojio US Open. On je pobijedio, i mi ćemo!", napisao je Irving na Instagramu.

Podsjetimo, Đoković se sa 24. Grand Slama dodatno izdvojio na vrhu liste ispred drugoplasiranog Španca Rafaela Nadala koji ima 22 titule.

Vrijedi istaći da se Đoković izjednačio na prvom mjestu kada su u pitanju osvojeni Grand Slam trofeji u obje konkurencije budući da je slavna Australka Margaret Court osvojila također 24 Grand Slam titule.