Davis Cup
0

Hrvatska dobila parove za vodstvo 2:1

Totalsport
Ivo Karlović
Ivo Karlović
Ivan Dodig i Ivo Karlović svladali su Tatsumu Ita i Yuichija Sugitu 6:4, 6:4, 3:6, 6:3 u subotnjoj igri parova u Hyogu za vodstvo Hrvatske protiv Japana 2:1 u ogledu 1. kola Svjetske grupe Davis Cupa.

Hrvatski selektor Željko Krajan pridružio je Karloviću Dodiga, a ne Lovru Zovka kojeg je prijavio na žrijebu. Iako je Dodig u petak igrao više od četiri sata protiv Goa Soede, u meču u kojem je imao 2:0 u setovima i break u trećem, ali je izgubio 7-5 u petom setu, pokazalo se da to nije ostavilo nikakvog traga na Međugorcu niti fizički niti mentalno. Odigrao je vrlo dobro igru parova, baš kao i Ivo Karlović, koji je prvog dana briljantnom igrom deklasirao Keija Nishikorija u tri seta.

Na bod u parovima je Hrvatska računala i prije početka susreta, jer ima puno bolje tenisače na raspolaganju od Japanaca, kada je ta konkurencija u pitanju. Ito i Sugita pružili su dostajan otpor hr. teniserima, ali nisu mogli uhvatiti više od jednog seta.

Japanci su prve tri-break lopte u meču izborili kada je Dodig servirao za vodstvo Hrvatske 2:0 u setovima. Hrvatski teniseri su to izvukli i stigli nadomak pobjede.

Treći set je bio daleko najneizvjesniji. Prvo su Hrvati u gemu od gotovo 20 minuta kod rezultata 1:1 propustili četiri break-lopte. Nakon toga su spasili jednu break-loptu na servis Dodiga, a onda i tri vezane, 0:40 na servis Karlovića, koji je problematičnu situaciju riješio s prvim servisima.

No, Japanci su prvi, pokazalo se i jedini break u meču, napravili pri vodstvu 4:3 na Dodigovom početnom udarcu, što im je donijelo i set.

U četvrtom su hrvatski teniseri ponovo ubacili u višu brzinu. Poveli su s 3:0, propustili 15:40 na servis Sugite za dvostruki break, ali Japanci svejedno nisu ugrozili pobjedu Hrvatske koju je Karlović zaključio s asom nakon dva sata i 49 minuta igre.

U nedjelju, od 5 sati ujutro po našem vremenu, igraju Ivan Dodig i Kei Nishikori, a nakon toga Go Soeda i Ivo Karlović. Dakako, ukoliko Dodig svlada Nishikorija, moguće su promjene u sastavu u petom meču.  Davis Cup, 1. kolo Svjetske grupe:

Japan – Hrvatska 1:2

Ito / Sugita – Dodig / Karlović 4:6, 4:6, 6:3, 3:6