Tenis
1

Hingis četvrta najmlađa "stanovnica" Kuće slavnih u historiji

Totalsport
Martina Hingis (Foto: AFP)
Martina Hingis (Foto: AFP)
Martina Hingis, 32-godišnja nekadašnja slavna teniserka, u noći sa subote na nedjelju je postala četvrti najmlađi "stanovnik" teniske Kuće slavnih u američkom Newportu.

Prije nje ovaj veličanstveni su trenutak osjetili Tracy Austin s 30 godina, Björn Borg s 31 godinom i Hana Mandlikova s 32 godine, ali ipak ranije od Švicarke.

Hingis je u karijeri osvojila pet Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, te devet u parovima, a kao 17-godišnjakinja je osvojila 1997. godine tri od četiri Grand Slam naslova. Nije uspjela biti najbolja jedino u Roland Garrosu, gdje joj je trofej u finalu uzela hrvatska teniserka Iva Majoli.

"Moj teniski put je bio određen vrlo rano, s dvije godine. Dobila sam ime po Martini Navratilovoj, a počela sam igrati sa samo dvije godine. Najveći je utjecaj na mene napravila moja majka, koja je nekada igrala tenis, te me potpuno usmjerila", rekla je Hingis, te dodala:

"Tenis mi je dao sve i zato mu hvala. Sada sam stvarno ostala bez riječi, ne mogu opisati kako se osjećam. I teško je reći nešto pametno kada ulazite u vječnost".