Sumiranje sezone
117

Herdželaš: Zbog povreda nisam ostvarila bolje rezultate, iduće godine cilj je povratak na najveće turnire

E. B.
Dea Herdželaš
Dea Herdželaš
Bosanskohercegovačka teniserka Dea Herdželaš može biti relativno zadovoljna sezonom koja je iza nje.

Rezultatski gledano, nazadovala je za 140 mjesta (godinu je počela kao 188. teniserka svijeta, a završila je na 328. mjestu), ali je istovremeno ispunila i cilj jer se pojavila na sva četiri Grand Slam turnira.

"Pored sva četiri Grand Slama, nastupila sam i na još nekoliko WTA turnira, ali sezonu mi je obilježila i povreda koja je uveliko utjecala na rezultate", kaže 26-godišnja Dea koja se već počinje spremati za narednu sezonu.

"Sada me očekuje mjesec jakih treninga kako bih bila spremna za početak sezone u januaru. Nažalost, neću sezonu početi na Australian Openu, ali mi je cilj povratak na Grand Slam turnire, i to već na Roland Garrosu. Zahvalila bih se svojim sponzorima BH Telecomu, Visit Sarajevo i Bidi Badu na podršci ove godine", rekla je Herdželaš.

Dein trener Ismar Gorčić se također osvrnuo na proteklu godinu i izrazio žaljenje zbog nekih malih povreda koje su onemogućile Deu da napravi bolji rezultat ove godine.

"Šteta zbog povreda, ali naš cilj je u velikoj mjeri ostvaren, a bio je da se nastupi na sva četiri Grand Slam turnira. Uvjeren sam da će se Dea u 2023. godini vratiti još jača i spremnija za nove uspjehe. Sada kreću zimske pripreme i nadam se da će već od januara Dea krenuti sa nastupima na turnirima. Sada nam je prvi cilj povratak među 200 najboljih teniserki svijeta", rekao je Gorčić.