Australian Open
0

Henin i Zheng izborile polufinale

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Belgijska teniserka Justine Henin nastavlja svoj put na Australian Openu, drugom turniru kojeg igra nakon što se tenisu vratila poslije 18 mjeseci pauze.

Ruskinja Nadežda Petrova je igrala jedan od najboljih Grand Slam turnira, a do četvrtfinala je pobijedila Clijsters (izgubila je tek jedan gem) i Kunjecovu, između ostalih. No, protiv Henin nije pronašla rješenje, te je nekada najbolja svjetska teniserka slavila 7-6(3), 7-5, nakon nešto manje od dva sata igre.

Neizvjesni prvi set odlučivao se u tie-breaku gdje je sve, vrlo brzo, postalo izvjesno. Henin je pobjegla na 6-1 i tako došla do prednosti u setovima.

Ipak, Petrova je odgovorila sa startom 3-0 u drugom setu, da bi odgovor od Henin bio još jači. Nanizala je četiri gema za vodstvo 4-3, ali bez breaka. Tako se činilo da bi još jedan set otputovati u tie-break, ali se u svemu ispriječila Henin koja je kod 6-5 i 30-15 na servis Petrove nanizala tri poena i izborila plasman u polufinale.

Sve je završilo neforsiranom pogreškom Petrove, jednom od 41 u meču.

U polufinalu će Henin igrati protiv jineske teniserke Jie Zheng koja je sa 6-1, 6-3 pobijedila Ruskinju Mariju Kirilenko. Rezultat izgleda lakše no sama igra na terenu. Kirilneko je posljednju šansu za kontakt imala kod 3-2 za Kineskinju, ali je propustila nekoliko break prilika za priključak. Nakon toga joj je ponestalo snage za preoket.

Kirilenko je ukupno imala pet break lopti, ali niti jednu iskorištenu, dok je Zheng uzela četiri servisa suparnici, od šest prilika.

Spomenimo da u druga dva četvrtfinala igraju: S. Williams - Azareknka i V. Williams - Na Li.

Australian Open, polufinale:

Henin - Petrova (19) 7-6(3), 7-5 Zheng - Kirilneko 6-1, 6-3