"Čistka" društvene mreže
10

Halep nakon suspenzije otpratila gotovo sve profile na Instagramu

D. B.
Simona Halep (Foto: EPA-EFE)
Simona Halep (Foto: EPA-EFE)
Teniserka Simona Halep je reagovala nakon što je suspendovana zbog dopinga te je otpratila sve profile na Instagramu osim njih pet.

Halep je osvojila dva Grand Slama u karijeri, no sada je suspendovana na gotovo tri godine nakon što je proglašena krivom za "nenamjerno" kršenje anti-doping pravila.

Tridesetjednogodišnja teniserka je uzimala Roxadustat, lijek protiv anemije koji stimuliše crvena krvna zrnca, a koja prenose kisik do mišića i organa.

Rumunka je nakon suspenzije otpratila gotovo sve profile na Instagramu, a samo pet "poslovnih" je preživjelo njenu "čistku". To su profili nikesportswear, nike, sihaclinic, hublot i dedemanromania.

Halep tvrdi da se osjećala napušteno tokom istrage te je najavila žalbu Arbitražnom sudu za sport (CAS), koji rješava sporove između upravljačkih tijela i pojedinaca.

Ona je bila suspendovana i od oktobra 2022. godine, što znači da će proći četiri godine do 7. oktobra 2026. kada bude mogla ponovo igrati, a tada će imati 35 godina.

"Ozbiljno shvatam pravila našeg sporta i ponosna sam na činjenicu da nikada namjerno nisam uzela nijednu zabranjenu supstancu. Odbijam prihvatiti odluku o četverogodišnjoj suspenziji. Vjerujem u čist sport, a u gotovo dva desetljeća otkako sam profesionalna teniserka, obavila sam 200 testova krvi i urina na zabranjene supstance i svi su bili negativni", poručila je Halep i najavila žalbu.