Prvi Grand Slam sezone
4

Gulbis preskočio i drugu prepreku u Australiji, Vekić prvi put u trećem kolu

F. Z.
Ernest Gulbis (Foto: EPA-EFE)
Ernest Gulbis (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je u prvom kolu izbacio 22. igrača svijeta Francuza Felixa Auger-Aliassimea rezultatom 3:1, nekada velika nada svjetskog tenisa, a sada 256. igrač svijeta Latvijac Ernest Gulbis slavio je i u drugom kolu Australian Opena.

Gulbis je bio bolji od Slovenca Aljaža Bedenea rezultatom 3:0, po setovima 7:5, 6:3 i 6:2. Prolazak u treće kolo najbolji je Gulbisov rezultat na Australian Openu u karijeri. U trećem kolu igrat će protiv boljeg iz duela Karlović - Monfils.

Danil Medvedev bio je bolji od Španca Pedra Martineza rezultatom 3:0, po setovima 7:5, 6:1 i 6:3. Rus će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Munar - Popyrin.

U konkurenciji dama prvi put treće kolo Australian Opena izborila je Hrvatica Donna Vekić. Ona je bila bolja od francuske igračice Alize Cornet rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 6:2.

Belinda Benčić nije imala mnogo problema s Jelenom Ostapneko (7:5 i 7:5), dok je Gabrine Muguruza u tri seta savladala Ajlu Tomljanović (6:3, 3:6 i 6:3). Druga nositeljica Karolina Pliškova slavila je protiv Laure Siegemund rezultatom 2:0 (6:3, 6:3), dok je Angelique Kerber bila bolja od Priscillije Hon rezultatom 2:0 (6:2 i 6:3).