Tenis
0

Gulbis: Đokoviću je slava udarila u glavu, ali mi smo i dalje prijatelji

Totalsport
Ernests Gulbis (Foto: AFP)
Ernests Gulbis (Foto: AFP)
Prije nekoliko danaErnests Gulbis, latvijski teniser bez dlake na jeziku, govorio je o prvom igraču na svijetu, Srbijancu Novaku Đokoviću.

"Ne shvatam i ne podnosim ljude koji se potpuno promjene kada dotaknu slavu i novac. Kod Đokovića se upravo to dogodilo", rekao je Gulbis.

Latvijac je ove sedmicu u uspješnom naletu na dvoranskom ATP turniru u Sankt Peterburgu došao do finala u kojem će, tokom nedjelje, igrati protiv Španca Guillerma Garcije Lopeza. No, novinare je više zanimao povratak na "temu Đoković" nego li plasman u finale.

-"Zar sam rekao nešto loše o njemu? Ja mislim da nisam, pa svi se mijenjamo. Bilo bi najbolje da je ostao isti kakav je bio kao dječak", uz smijeh je prvo rekao Gulbis, a onda za trunku ozbiljnije komentirao:

"Moje su riječi dobro prevedene. Ponavljam, rekao sam kako mi nije jasno zašto se mijenja. Zašto su mu slava i novac toliko udarili u glavu. Inače, on se promijenio već kada je ušao među dvadeset najboljih na svijetu. Kasnije još i više. Ali, mi smo i dalje dobri, mislim da smo prijatelji. Pa, ja to sve njemu govorim, pitao sam ga čemu sve to", dodao je Gulbis.