Tenis
2

Grigor Dimitrov nakon maratonskog meča do prvog trofeja na travi

Totalsport
Grigov Dimitrov (Foto: EPA)
Grigov Dimitrov (Foto: EPA)
U završnom dvoboju na turniru u Londonu našli su se Grigor Dimitrov i Feliciano Lopez, a nakon dva i pol sata velike borbe slavio je Bugarin čime je stigao do četvrtog trofeja u karijeri.

Dimitrov i Lopez ponudili su dvoboj pun uzbuđenja i preokreta u kojem je Bugarin na kraju imao više mirnoće i u tie-breaku trećeg seta sa 8-6 osigurao pobjedu.

Prvi set otišao je na stranu Lopeza koji je u tie-breaku bio bolji s 10-8 ne dopustivši Dimitrovu nijednu set loptu.

Neizvjesnost se prenijela u drugi set gdje je Lopez kod 6-5 došao do prve meč lopte, ali Dimitrov se spasio te u 13. igri odmah pobjegao na 6-0 te izborio treći set.

Tamo je Lopez odmah stigao do prvog breaka u meču i održavao prednost sve do 4-3 kada Dimitrov uzvraća i vraća stvari na početak. U nastavku seta oba igrača držala su svoj servis, ponovno se otišlo u tie-break gdje je Dimitrov iskoristio drugu meč loptu te osvojio četvrtu titulu u karijeri.

Nakon što je slavio u dvorani u Stockholmu, na betonu u Acapulcu, na zemlji u Bukureštu, sada je slavio i na travi u Londonu. U ovoj pobjedi pogodio je 27 as servisa i osvojio čak 86 poena na svoj prvi servis.

ATP London, finale:

Dimitrov (4) - Lopez (10) 6-7(8), 7-6(1), 7-6(6)