Tenis
0

Gradonačenica Sarajeva primila Ivaniševića i Ljubičića

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac upriličila je danas prijem za hrvatske tenisere Gorana Ivaniševića i Ivana Ljubičića koji će večeras odigrati humanitarni egzibicijski meč čiji je prihod namijenjen za liječenje djece oboljele od raka na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

Gradonačelnica Borovac je u ime Grada i građana Sarajeva zahvalila organizatoru i učesnicima meča za održavanje ovog vrhunskog sportskog događaja sa humanom komponentom.

"Vi ćete iz Sarajeva otići sa velikim peharom ljudskosti. Sarajevo će to znati cijeniti. U ime Pedijatrijske klinike i građana Sarajeva želim vam uputiti veliko hvala", kazala je gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac obraćajući se Ivaniševiću i Ljubičiću.

Ivan Ljubičić je kazao novinarima da je rezultat večerašnjeg meča najmanje bitan.

"Bitno je da uživamo i svi prihodi koji budu ostvareni idu tamo gdje treba, a to je djeci, da ona ozdrave i da mogu nastaviti svoje živote nekim normalnim tokom ", kazao je Ljubičić.

Gradonačelnica Borovac teniserima Ivaniševiću i Ljubičiću poklonila je suvenir Grada Sarajeva, sa željom da im Sarajevo ostane u lijepom sjećanju.

Pored gradonačelnica Borovac prijemu su prisustvovali i dogradonačelnici Josip Jurišić i Predrag Mitrović.

Prijemu je prisustvovao i Senad Hadžimešić, predsjednik OO petog teniskog ATP challenger turnira "BH Telecom indoor's Sarajevo 2007" u okviru kojeg će se održati ovaj meč.

Meč Gorana Ivaniševića i Ivana Ljubičića bit će odigran večeras u 19.00 sati u Olimpijskoj dvorani Zetra.