Dvije legende
93

Goran Ivanišević objavio fotografiju s Monikom Seleš: Nismo imali pojma šta će se desiti

N. K.
Goran Ivanišević i Monika Seleš (Foto: Instagram)
Goran Ivanišević i Monika Seleš (Foto: Instagram)
Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević (49) sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama podijelio je fantastičnu fotografiju staru tri decenije.

Naime, na njoj snimak trenutka kada se rukuje s Monikom Seleš (47) u vrijeme kada su oboje bili talentovani teniseri u bivšoj Jugoslaviji.

"Stara dobra vremena s jednom od najboljih svih vremena, Monikom Seleš. Mislim da nismo imali pojma šta ćemo ostvariti u godinama koje su dolazile...", napisao je Ivanišević.

Ivanišević je raspadom Jugoslavije nastupao za Hrvatsku te osvojio Wimbledon 2001. godine, igrao polufinale US Opena, po tri puta bio je četvrtfinalista Australian Opena i Roland Garrosa.

S druge strane, Monika je bila najbolja igračica svijeta budući da je četiri puta osvojila Australina Open, tru pita je slavila u Roland Garrosu, dva puta u New Yorku, a na Wimbledonu je bila finalistkinja. Karijeru joj je dosta usporila povreda nakon što je bila napadnuta nožem na jednom turniru, a nastupala je po američkom zastavom.

Prve korake i Seleš i Ivanišević napravili su u zemlji koje više nema, a na to je hrvatski stručnjak sada i podsjetio sjajnom fotografijom.