ATP Sydney
0

Gilles Simon osvojio osmi naslov u karijeri

Totalsport
Gilles Simon (Foto: AP)
Gilles Simon (Foto: AP)
Osmi ATP turnir u karijeri osvojio je u subotu francuski teniser Gilles Simon. U finalu Sydneyja je sa 7-5, 7-6(4) pobijedio staru "mušteriju", Srbina Viktora Troickog.

Bila je to peta Simonova pobjeda u isto toliko dvoboja protiv Troickog, a pritom nije izgubio nijedan set. Vjerovatno će subotnji rezultat ponovno u francuskim medijima otvoriti pitanje je li Simon trebao igrati odlučujući meč finala lanjskog Davis Cupa protiv Troickog. Francuski selektor Guy Forget se tada odlučio za Michaela Llodru, ali Troicki je uvjerljivo pobijedio i donio Srbiji premijerni naslov u uglednom takmičenju.

Ove subote, međutim, 30. igrač svijeta nije imao odgovor za Simona, kao i nikad dosad. Pružio je, istina, 11 mjesta slabije rangiranom suparniku najjači otpor u dosadašnjih pet mečeva, ali to ponovno nije bilo dovoljno. Posebno je zanimljivo bilo u drugom setu u kojem su obojica tenisera napravila po tri obrata, ali se u tie-breaku još jednom boljim pokazao Simon.

Za 26-godišnjeg tenisera to je bila osma pobjeda u desetom finalu u karijeri. Troicki je, pak, ostao na jednom osvojenom naslovu, lani u Moskvi.

ATP turnir iz serije 250 u Sydneyju igrao se na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 450.000 dolara.

ATP Sydney, finale:

Simon (4) – Troicki 7-5, 7-6(4)