Tenis
0

Gasquet: Nikad nisam uzimao kokain

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Francuski teniser Richard Gasquet (22) trenutno nema pravo nastupa na ATP Touru radi pozitivnog dopinškog nalaza.

Podsjetimo, Gasquetu su tokom testiranja na ATP Masters 1000 turniru u Miamiju u martu u urinu pronađeni tragovi koji navode na konzumaciju kokaina. Pošto su i A i B uzorak bili pozitivni, ITF je Gasqueta, trenutno 21. tenisera svijeta, u maju suspendovao do kraja saslušanja.

  • Nikada nisam uzimao kokain u svoj životu, kunem se. Pronašli su mi nekih 150 nanograma, što, kako su mi rekli, iznosi jednu desetinu linije - rekao je Gasquet za francuski radio Europa 1.

Nakon suspenzije 22-godišnji je teniser, kaže, pokrenuo vlastitu istragu, a misli da je droga u njegov organizam dospjela bez njegovog znanja na zabavi uoči spomenutog turnira u Miamiju, tj. da mu je podmetnuta u piće ili hranu.

  • Pokušavam saznati što se dogodilo. Ne mogu noćima spavati zbog toga. Znam osobu koja je bila na toj zabavi također i kojoj su tu večer ponudili kokain, a ta osoba kaže da ga je bilo puno. Ja to nisam vidio. Da jesam, napustio bih zabavu – dodao je Gasquet, ne navodeći da li je spomenuta osoba, izvor njegovih informacija, bila muško ili žensko.

Ukoliko ne uspije dokazati svoju nevinost u uzimanju kokaina, Gasquetu prijeti dvogodišnja suspenzija s ATP Toura.