ATP Montpellier
0

Gasquet lako do druge titule u godini

Totalsport
Richard Gasquet
Richard Gasquet
U finalu dvoranskog ATP turnira u Montpellieru, za samo jedan sat i osam minuta, francuski teniser Richard Gasquet je sa 6-2, 6-3 pobijedio sunarodnjaka Benoita Pairea...

Deseti teniser na svijetu, Gasquet, je tako došao do devete titule u karijeri, odnosno, druge ove godine nakon što je bio najbolji i u Dohi, na početku godine. Paire je, pak, odigrao svoj drugi finale u karijeri, a premijerni se put borio za naslov pobjednika nekog ATP turnira prošle godine u Beogradu. I tada je izgubio završni meč.

Vrlo malo šansi je u nedjelju imao Paire, da ne kažemo nikakve. Tek je početkom drugog seta zaigrao bolje, makar je izgubio vlastiti servis tokom najdužeg gema, kod 1-1. No, u idućem je gemu odmah Paire vratio izgubljeni servis kada je napravio prvi i zadnji break u meču.

No, kod 2-2 je Gasquet opet došao do breaka kojeg je zadržao do kraja, odnosno, još je jednom u zadnjem gemu meča oduzeo servis mlađem sunarodnjaku.

Izgubio je Gasquet u meču samo tri poena nakon prvog servisa i pet nakon drugog. Imao je čak 12 break-lopti i iskoristio pet, dok je ukupno skupio čak 22 poena više od suparnika (65-43). ATP Montpellier, finale:

Gasquet (3) - Paire (8) 6-2, 6-3