Australian Open
0

Gajdošova i Ebden osvojili titulu u igri mješovitih parova

Totalsport
Jarmila Gajdošova i Matthew Ebden (Foto: AFP)
Jarmila Gajdošova i Matthew Ebden (Foto: AFP)
Australska kombinacija Jarmila Gajdošova i Matthew Ebden slavi naslov pobjednika u igri mješovitih parova na Australian Openu, prvom teniskom Grand Slam turniru sezone u Melbourneu.

Jarmila Gajdošova, naturalizirana 25-godišnja Australka rođena u Bratislavi, koja je do 2009. godine igrala pod slovačkom zastavom, i njen vršnjak Matthew Ebden, rođen u južnoafričkom Durbanu, u finalu su pobijedili češku kombinaciju Lucie Hradecku i Františeka Čermaka 6-3, 7-5 nakon 73 minute igre.

I za Gajdošovu i za Ebdena ovo je prvi osvojeni Grand Slam naslov u bilo kojoj konkurenciji.

Lucie Hradecka, koja je sa sunarodnjakinjom Andreom Hlavačkovom osvojila Roland Garros 2011. godine, te igrala finala Wimbledona i US Opena prošle godine, kao i olimpijskog turnira koji se održao u All England Clubu, igrala je svoj prvi Grand Slam finale u karijeri u mješovitim parovima. Františeku Čermaku je ovo bio prvi finale uopće u bilo kojoj konkurenciji na jednom od četiri najveća svjetska turnira.

Scott Draper i Samantha Stosur čine zadnju australsku kombinaciju koja je osvojila titulu pobjednika u Melbourneu prije Gajdošove i Ebdena. Draper i Stosur slavili su 2005. godine.

 Ausralian Open, mješoviti parovi, finale:

Gajdošova / Ebden – Hradecka / Čermak 6-3, 7-5