Pobijedio Schwartzmana
0

Furiozni Nadal se plasirao u polufinale Roland Garrosa, Đoković "na čekanju"

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal pobjedom protiv Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana (ATP: 10.) rezultatom 3:1 u setovima plasirao se u polufinale Roland Garrosa.

Nakon nešto opreznijeg početka meča u kojem su oba tenisera igrala poprilično sigurno na svoj servis, prvi break napravljen je u šestom gemu kada je Nadal stigao do vodstva od 4:2, no Schwartzman mu je odmah uzvratio i u narednom gemu napravio uzvratio break i smanjio na 4:3.

Ipak, Nadal odmah u osmom gemu pravi novi, drugi u prvom setu break, dolazi u vodstvo od 5:3 i sigurnom igrom na servis u devetom gemu dolazi do vodstva od 1:0.

Schwartzman se tu nije predao pa je s napravljenim breakom na početku drugog seta došao do vodstva od 3:0, Nadal se vratio u petom gemu i smanjio na 3:2, no odlučujući je na kraju bio deseti gem kada je Schwartzman napravio drugi break i rezultatom 6:4 poravnao na 1:1 u setovima.

U trećem setu ključni je bio deveti gem kada je Nadal pri rezultatu 4:4 napravio break i došao u vodstvo od 5:4, a nakon toga sigurnom igrom na svoj servis osvaja treći set, da bi u četvrtom samo rutinski potvrdio pobjedu i rezultatom 6:0 furiozno izborio plasman u polufinale.

Nadal je do pobjede došao nakon tačno dva sata i 48 minuta igre, a u polufinalu ga čeka bolji iz duela Đoković - Berrettini. Taj meč se igra u petak.

Rafael Nadal - Diego Sebastian Schwartzman 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:0)