Brutalno ih vrijeđao
10

Fognini se uz loša opravdanja izvinio svim Englezima i ljudima na Wimbledonu

K. H.
Fabio Fognini (Foto: EPA-EFE)
Fabio Fognini (Foto: EPA-EFE)
Italijanski teniser Fabio Fognini napravio je neviđenu glupost na Wimbledonu nakon što je brutalno uvrijedio sve Engleze rekavši kako bi volio da na terenima ovog Grand Slama eksplodira bomba, a nakon meča se izvinio za svoje riječi.
Naime, Fognini se požalio na veličinu samog terena, a nakon toga je brutalno uvrijedio mjesto igranja meča ali i sve Engleze koji su domaćini ovog turnira.

"Da li je u redu da igramo ovdje? Prokleti Englezi, prokleti. Volio bih da bomba eksplodira u ovom klubu. Bomba bi trebala eksplodirati", rekao je glasno te je zgrozio čitav teniski svijet.

Nakon meča, Italijan je rekao da je bio frustriran u toku igre te se izvinio svima koji su se našli uvrijeđenim.

"Teren nije bio baš dobar. Da li se vi bavite sportom? Veći dio vremena kada ste na terenu, zapravo ste frustrirani. Sigurno nisam bio zadovoljan svojim izdanjem pošto sam znao da mi pobjeda mnogo donosi, mislio sam da imam šansu da trijumfujem. Nešto se desilo na terenu, ako mi je žao zbog nečega, onda moram da se izvinim. Sada moram da se fokusiram na drugi dio sezone", naglasio je Fognini koji je potom dodao i da se izvinjava ako je nekoga uvrijedio.

Inače, Fognini je meč protiv Tennysa Sandgrena izgubio rezultatom 3:0.