Kvitovu neće omesti vrištanje
0

Finale Wimbledona: Šarapova u lovu na titulu

Sarajevo-x.com
Maria Šarapova (Foto: Reuters)
Maria Šarapova (Foto: Reuters)
Na centralnom terenu jednog od najvećih teniskih turnira, Wimbledonu, danas će se u finalu u ženskoj konkurenciji susresti trostruka grand slam pobjednica Maria Šarapova i osmoplasirana na WTA listi Petra Kvitova.

Dvadesetčetverogodišnja Šarapova, zbog buke u toku meča poznata kao "kraljica vrištanja", priznala je da joj neće biti lako protiv tri godine mlađe Čehinje, koja je neugodna protivnica jer sjajno igra na travi, ljevakinja je i dobro koristi svoj servis.

Kvitova, na drugoj strani, ne mari puno za buku koju pravi njena protivnica i poručuje da je to neće omesti. Na ovaj susret gleda kao i na sve druge, iako je svjesna da će iskustvo Ruskinje biti otežavajući faktor.

"Nisam nervozna. Zaista se radujem tome", izjavila je. "Fokusirat ću se samo na meč i ne misliti na titulu, baš kao da je drugo ili treće kolo."

Podsjetimo, Kvitova je do finala došla pobjedom nad Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenko, a Šarapova pobjedom nad Njemicom Sabine Lisicki.

Šarapova i Kvitova su se dosad susrele samo jednom, prošle godine u Memphisu, kada je Ruskinja slavila sa 2-0 u setovima.

Današnje finale počinje u 15 sati.