Tenis
9

Finale Davis Cupa: Del Potro pobijedio Karlovića i donio izjednačenje Argentini protiv Hrvatske

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Drugi meč današnjeg programa finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine igrali su Ivo Karlović i Juan Martin del Potro. Argentinac je pobijedio 3:1 u setovima i izjednačio ukupan rezultat na 1:1.

Hrvatska je u prvom meču singla povela protiv Argentine zahvaljujući pobjedi Marina Čilića nad Fredericom Delbonisom rezultatom 3:2 (6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2), a nakon ovog meča su snage odmjerili Ivo Karlović i Juan Martin del Potro.

Odmah na otvaranju meča Del Potro je napravio break za vodstvo 1:0, a prednost je zadržao i prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4 u gemovima nakon 48 minuta igre.

U drugom setu su teniseri čvrsto držali svoj servis, pa se igrao tiebreak. Del Potro je dobro počeo minibreakom, imao je dvije set lopte, ali ih nije iskoristio. Karlović je to kaznio te minibreakom osvojio drugi set 7:6 (8:6). Drugi set je trajao 65 minuta.

Slično je bilo i u trećem setu, ali se ključni trenutak dogodio u osmom gemu kada se Del Potro izborio za break i poveo 5:3 u gemovima, a potom servirao za 6:3 i vodstvo 2:1 u setovima.

Velika borba se vodila u četvrtom setu, koji je riješen u 11. gemu. Del Potro je oduzeo servis Karloviću za vodstvo 6:5 i potom servisom završio posao u ovom meču, koji je dobio 3:1 u setovima. Ovom pobjedom je izjednačio rezultat u finalu Davis Cupa između Hrvatske i Argentine na 1:1.

Hrvatska se bori za svoju drugu titulu nakon što je 2005. bila bolja od Slovačke u svom jedinom finalu, dok su Argentinci četiri puta poraženi u finalima (1981., 2006., 2008. i 2011. godine).

Za subotu su u 15 sati prijavljeni parovi Ivan Dodig/Franko Škugor – Leonardo Mayer/Guido Pella, dok će u nedjelju prvi na teren u 14 sati izaći Čilić i Del Potro, a iza njih Karlović i Delbonis. Takmičari za subotu i nedjelju se mogu mijenjati.

Selektor reprezentacije Hrvatske je Željko Krajan, a Argentine Daniel Orsanic.

Finale Davis Cupa:

Hrvatska : Argentina 1:1 (Ivo Karlović - Juan Martin del Potro 1:3 /4:6, 7:6,8-6, 3:6, 5:7)