Davis Cup
4

Ferrer donio Špancima novo finale

Totalsport
David Ferrer (Foto: Arhiv/AFP)
David Ferrer (Foto: Arhiv/AFP)
David Ferrer, peti teniser na svijetu, donio je španskoj Davis Cup reprezentaciji novo finale. Pobijedio je Ferrer sa 6-7(3), 6-3, 6-4, 6-2 Johna Isnera čime je Španija povela s nedostižnih 3-1 protiv SAD-a...

Na zemlji Gijona Ferrer je protiv Isnera ispisao istovjetni scenarij kao i prvog dana kada je slavio protiv Sama Querreyja. Izgubio je prvi set, ali je nakon toga potpuno dominirao i time na savršeni način nadomjestio izostanak povrijeđenog Rafaela Nadala s ovog meča.

Ferrer je, moramo naglasiti, na ovaj Davis Cup meč došao sigurno prilično isrcpljen jer je prije sedam dana još igrao na US Openu polufinalni meč protiv Đokovića. No, ništa mu nije smetalo: smirio je dva jaka američka servera i gurnuo svoju ekipu prema finalu gdje će Španija braniti naslov pobjednika.

U finalu će Španija igrati protiv pobjednika meča Argentina - Češka, a baš je kombinirano preko te dvije ekipei Španija osvajala zadnja tri Davis Cupa. Argentinu je pobijedila 2008. i 2011. godine, a Češku 2009. u finalu. Podsjetimo da prije nedjelje Češka u Buenos Airesu vodi protiv Argentine 2-1.

Davis Cup, polufinale:

Španija - SAD 3-1 Ferrer - Isner 6-7(3), 6-3, 6-4, 6-2