Spreman za OI
8

Federer: Zlatnu olimpijsku medalju sam osvojio kad sam sreo Mirku

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Švicarski teniser Roger Federer kao broj 1 na svijetu i prvi nositelj dočekuje Olimpijske igre koje će se održavati u Wimledonu, gdje je nedavno proslavio novu Grand Slam pobjedu.

U svojoj veličanstvenoj karijeri Federeru nedostaje zlatna olimpijska medalja. Ima je u parovima, kada je sa Stanislasom Wawrinkom slavio u Pekingu prije četiri godine, no sam veli da ima zlatnu medalju još od 2000. godine.

"Da, osvojio sam je davne godine u Sydneyju. Tada sam upoznao svoju sadašnju suprugu Mirku. To je definitivno moja zlatna medalja", uz smijeh je rekao Federer i dodao:

"Definitivno mi pobjeda ove godine u Wimbledonu daje mnogo veću sigurnost i snagu prije početka Olimpijskih igara. No, Igre su stvarno zanimljivo i posebno takmičenje. Mi, barem u tenisu, imamo ko zna koliko prilika tokom godine. Izgubiš jedan turnir, ali već si iduće sedmice na drugom. Ili, ako pogriješiš na nekom velikom, iduće godine si opet tamo. No, Igre nam dolaze svake četiri godine. Šanse su daleko rjeđe i nemaš pravo na greške. Dakle, svaki meč, svaki gem i poen treba odigrati vrhunski", završio je Švicarac.