Tenis
0

Federer zbog bolesti otkazao nastup na turniru Kooyong

FENA
Prvi teniser svijeta Švicarac Roger Federer povukao se s egzibicionog turnira AAMI Classic koji počinje u srijedu i na kojme će nastupiti osam tenisera.

Federer, koji je stigao u Melbourne u petak iz svoje trening baze u Dubaiju, izjavio je da su mu ljekari savjetovali povlačenje s turnira Kooyong nakon što je prošli vikend zaražen želučanim virusom.

Federer se tako na popisu tenisera koji su odustali priključio Nijemcu Tommyju Haasu, koji je nedavno operirao rame. Haasa će zamijeniti Rus Nikolaj Davidenko, četvrti teniser svijeta.

"Nakon što sam stigao u Australiju prošli petak zarazio sam se želučanim virusom u subotu, a stanje se pogoršalo preko vikenda", kazao je Federer.

Dodao je da je pokušao trenirati, ali da se osjećao slab te da su mu ljekari savjetovali da se odmori nekoliko dana kako bi se oporavio u potpunosti za Australian Open.

Na turniru će nakon Federerovog odustajanja sudjelovati: Davidenko, Andy Roddick, Fernando Gonzalez,Andy Murray, David Nalbandian, Ivan Ljubičić i Marat Safin. Direktor turnira pokušava pronaći zamjenu za Federera.