Poraz Švicarca
35

Federer završio nastup na završnom Mastersu: Tsitsipas ide u finale Londona

F. Z.
Stefanos Tsitsipas (Foto: EPA-EFE)
Stefanos Tsitsipas (Foto: EPA-EFE)
Odigrano je prvo polufinale završnog Mastersa sezone u Londonu, a pobjedu protiv Švicarca Rogera Federera upisao je grčki teniser Stefanos Tsitsipas rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Grk je već u prvom gemu morao spašavati break loptu i nije dozvolio Švicarcu da povede. Ono što Federer nije uspio, Tsitsipas jeste, pa je u drugom gemu napravio break i poveo s 2:0. U sedmom gemu meča Fedeerer je imao tri vezane break lopte. Grk je spasio sve i došao do velikih 5:2.

Nije tu bio kraj njegovim mukama. U devetom gemu, kada je servirao za prvi set, Federer je došao do nove dvije break lopte, ali ih nije iskoristio. Svoju sedmu set loptu Tstitsipas jeste i poveo je s 1:0 u meču.

U drugom setu opet je prvi do breaka došao Tsitsipas. Poveo je s 2:1, ali se Federer vratio već u narednom gemu. Ipak, Grk je u petom gemu opet napravio break i ponovo poveo. Na nove break šanse čekali smo do desetog gema. Na servis Grka opet je Federer imao dvije vezane, ali danas nije bio njegov dan. Tsitsipas je iskoristio svoju prvu meč loptu i riješio duel u svoju korist rezultatom 2:0.

Drugo polufinale večeras igraju Dominic Thiem i Alexander Zverev, a meč je na rasporedu u 21 sat.