Indian Wells
28

Federer za sat vremena porazio Krajinovića, Venus savladala Serenu Williams

Piše: K. H.
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Švicarac Roger Federer je rezultatom 2:0 u setovima savladao Srbijanca Filipa Krajinovića, čime se plasirao u osminu finala Mastersa u Indian Wellsu, a pobjedu je u ženskoj konkurenciji upisala Venus Williams protiv sestre Serene.

Federer je za 59 minuta bio bolji od 28. igrača svijeta, a da u ovom susretu ne želi imati probleme pokazao je već u prvom setu u kojem je napravio tri breaka te rezultatom 6:2 stigao do vodstva od 1:0 u setovima.

U istom ritmu Federer je nastavio i drugi set, a bilo mu je potrebno samo 27 minuta da rezultatom 6:1 u gemovima stigne do konačne pobjede 2:0 u setovima.

U ostalim susretima, Chardy je rezultatom 2:1 u setovima savladao Mannarina, dok je Ćorić sa 2:0 bio bolji od Bautiste. Poslije ponoći Fritz je savladao Verdasca, Andersona Kickera, a u posljednjem susretu Chung je savladao Berdycha rezultatom 2:0 u setovima.

U ženskoj konkurenciji najzanimljiviji duel bio je onaj između sestara Williams u kojem je bolja bila Venus, a ona je prolazak u osminu finala osigurala pobjedom rezultatom 2:0. Ovo je ukupno 12. pobjeda Venus protiv Serene koja nakon ovog meča ima pet pobjeda više od sestre.

Posljednji međusobni susret sestara Williams bio je finale Australian Opena prošle godine, u kojem je slavila Serena osvojivši 23. Grand Slam naslov.