Na kraju ipak slavio
72

Federer: Već sam se spremao objasniti novinarima zašto sam izgubio

K. H.
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer je u trećem kolu Australian Opena napravio jedan od najvećih preokreta u karijeri savladavši Johna Millmana nakon nevjerovatnog preokreta rezultatom 3:2 u setovima nakon više od četiri sata igre, a nakon meča je rekao da je u jednom trenutku bio spreman na poraz.
Federer je u odlučujućem tie-breaku gubio rezultatom 8:4 i činilo se da nema snage da se vrati u meč, ali onda je osvojio šest uzastopnih poena i plasirao se u osminu finala.

Nakon meča je Federer rekao kako je već spremao objašnjenje novinarima, ali da je imao sreću te da je sretan zbog plasmana u osminu finala.

"John je odigrao sjajan meč i mogao je biti ovdje umjesto mene. On je veliki borac i dobar momak, a moram reći da sam na kraju imao i malo sreće. Već sam se spremao objasniti novinarima šta mi se dešavalo u ovom meču i zašto sam izgubio. Millman zaslužuje sve čestitke i zahvaljujući njemu ste gledali ovakav meč", kazao je Federer.

Federer je nakon toga rekao da se ne ljuti na domaće navijače koji su tokom čitavog meča pružali podršku Millmanu te je rekao da je normalno da publika ima svog favorita.

Švicarac će u osmini finala igrati protiv Martona Fucsovicsa.