Andre Agassi
0

"Federer u nedjelju postaje najbolji svih vremena "

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Osvoji li jaki pariški turnir, Roger Federer će bez sumnje postati najbolji teniser svih vremena, tvrdi nekad najbolji igrač bijelog sporta Andre Agassi.

Danas 39-godišnji Amerikanac jedan je od petorice tenisera u historiji ovoga sporta koji je osvojio sva četiri Grand Slam naslova, a njegovo je mišljenje pred finalni susret velikog pariškog turnira u kojem će zaigrati Federer i Robin Söderling da će Švicarac pronaći mjesto u uskom krugu velikana.

"Time prestaje svaka rasprava na temu gdje je Federerovo mjesto na teniskoj karti. Da nije bilo četverostrukog pobjednika Rafaela Nadala, on bi imao već nekoliko ovih naslova i nitko to ne bi dovodio u pitanje"kazao je Agassi.

"Osvajanje će mu toliko mnogo značiti. Sutrašnji uspjeh promijenit će mu život. Bit će to ispisivanje historije u ulozi, po meni, drugog najboljeg zemljaša u posljednjih pet godina na Touru", dodao je.

Osvajanjem Roland Garrosa Federer bi postao šesti teniser koji je slavio na Australian Openu, Wimbledonu, Roland Garrosu i US Openu. Takvim se uspjesima uz Agassija mogu pohvaliti još samo Don Budge, Fred Perry, Roy Emerson i Rod Laver.

Osim toga, podigne li pehar namijenjen osvajaču turnira koji u nedjelju završava u Parizu, Švicarac će se izjednačiti s Peteom Samprasom po broju osvojenih Grand Slam turnira. Legendarni Amerikanac, za kojeg su mnogi spremni ustvrditi da je korak ispred Federera, osvojio ih je 14. U nedjelju možda više neće biti.