Tek sad se oglasio
5

Federer: Serena je baš pretjerala, trebala je samo nastaviti igrati

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Švicarski teniser Roger Federer smatra kako je Serena Williams pretjerala u svojoj reakciji tokom finala US Opena kada je došla u sukob sa sudijom Carlosom Ramosom.

Naime, ona je sredinom drugog seta počela raspravu s glavnim sudijom meča, zbog čega je dobila kaznu oduzimanjem poena u gemu na servis njene protivnice, a sve je kulminiralo kada je Japanka napravila break, što je pogodilo Serenu i tako iznervirana je slomila reket.

Serena je nakon toga ušla u žestoku raspravu sa sudijom, a sve to prvi put je prokomentarisao Roger Federer koji je rekao da je Amerikanka malo pretjerala.

"Smatram da je Serena samo trebala nastaviti igrati, to je učinila, ali je ranije baš pretjerala. Trebalo je ranije da stane i da se fokusira na igru", kazao je iskreno Federer.

Na kraju meča Serena se nije rukovala s glavnim sudijom, a zbog svega učinjenog očekuje je kazna od 15.000 eura. "Lažov si, nikad nećeš biti na mom terenu dok živiš. Kad ćeš mi se izviniti? Reci da ti je žao", poručila je Serena sudiji, ali joj to nije pomoglo.

"Sudiji možda nije trebalo da meč dovede do te situacije, ali se nažalost to desilo pa je ovaj slučaj više za proučavanje", istakao je švicarski teniser.