Nakon dvije godine
11

Federer se vraća na šljaku: Ne znam ni proklizati, ali sam uzbuđen zbog tog izazova

Klix.ba
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Švicarski teniser Roger Federer nakon dvije godine opet će igrati turnire na šljaci, a tim povodom rekao je da nema previsoka očekivanja od turnira koji se igraju na zemlji.

Federer je rekao da se ranije nije dobro osjećao na šljaci i da je, nakon dvije godine pauze na ovoj podlozi, zaboravio kako se treba kretati na njoj.

"Nisam previše optimističan pred povratak na šljaku. Više ne znam ni kako da prokližem. Nisam odigrao nijedan poen, nijedan udarac na šljaci prošle godine. Prije dvije godine sam na zemljanim terenima proveo dva dana. Prije tri godine se nisam baš dobro osjećao u Monte Karlu i Rimu. Ne znam šta da očekujem. Naravno, činjenica da sam osvojio turnir u Miamiju me oslabađa pritiska, barem donekle. Uzbuđen sam, ispred mene je veliki izazov", kazao je Federer.

On je rekao da će se u narednom periodu ozbiljno pripremiti za sve što ga očekuje te da želi biti spreman za Roland Garros.

"U narednim nedjeljama ću se ozbiljno pripremati za sve što me čeka. Nemam prevelika očekivanja od Madrida, samo želim da budem spreman za Pariz. Nadam se da će se sve isplatiti i da ću poslije dobro proći na travi i betonu", rekao je Federer.

Posljednji meč na šljaci Federer je odigrao u maju 2016. godine kada je izgubio od Dominica Thiema na Mastersu u Rimu.