Nakon dvije operacije
36

Federer se na teren vraća 8. marta: Želim opet slaviti velike pobjede

K. H.
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer (39) najavio je povratk na teren na ATP turniru u Dohi 8. marta nakon dvije operacije koljena u 2020. godini.

Posljednji meč Federer je odigro protiv Novaka Đokovića u januaru 2020. godine u polufinalu Australian Opena, a nakon gotovo 13 mjeseci pauze na teren bi se trebao vratiti na ATP turniru u Dohi koji je zakazan za 8. mart i trajat će do 13. marta. Ovaj turnir osvojio je tri puta u karijeri.

Federer je prvu operaciju koljena obavio u februaru prošle godine, nakon toga je uradio još jednu u junu, a nedavno je odlučio preskočiti nastup na prvom Grand Slamu u 2021. godini - Australian Openu, rekavši kako se još uvijek ne osjeća spremno.

"Dugo sam razmišljao kada se vratiti na teren. Htio sam se vratiti na nekom manjem turniru gdje je stres manji, a nakon Dohe želim odigrati još jedan turnir i pripremiti se za ostatak sezone. Igrao bih doživotno, opet želim slaviti velike pobjede i spreman sam ići dugim i teškim putem do toga", kaže Federer.

Federer će u augustu ove godine napuniti 40 godina, a tokom karijere osvojio je 20 Grand Slam titula.