Oporavak od povrede
10

Federer savjetuje Murrayja: Dobro se pripremi, ne žuri s povratkom na teren

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Švicarska teniska legenda Roger Federer savjetovao je britanskog kolegu Andyja Murrayja da ne žuri s povratkom na teren te da sačeka koliko god je potrebno kako bi se vratio na teren.

Murray je posljednje mečeve odigrao na Wimbledonu, a pretpostavlja se da bi njegov povratak na teren trebao uslijediti neposredno prije početka Australian Opena na kojem bi mogao učestvovati.

"Najbolji savjet koji mogu dati Andyju jeste da se dobro pripremi. Neka ne žuri, koliko god je potrebno neka se oporavlja. Kada igrač želi biti 100 posto spreman, onda nije loše sačekati jednu sedmicu pa čak i mjesec duže do povratka na teren", poručio je Federer britanskom teniseru.

Nakon toga Švicarac je kazao kako Murray ispred sebe ima još puno godina u kojima će igrati vrhunski tenis te da što brži povratak na teren ne mora biti uvjetovan Grand slamom u Australiji.

Andy Murray je u ovoj sezoni izgubio mnogo bodova pa je shodno tome pao na 16. poziciju na ATP listi, dok je Roger Federer na drugom mjestu iza Rafe Nadala.