Tenis
0

VIDEO / Federer publici održao predavanje o servisu

Totalsport
Besplatan su kurs iz teorije teniskog servisa dobili gledatelji na tribinama Stadiona Artur Ashe u New Yorku od Rogera Federera nakon njegove 6-3, 6-2, 6-2 pobjede protiv Dudija Sele u drugom kolu US Opena.

Neobična teniska klinika bila je zapravo odgovor na zahtjev televizijske reporterke na terenu, koja je zbog " mnogobrojnih prisutnih teniskih rekreativaca na tribinima" zamolila Švicarca da pojasni tehniku dobrog serviranja.

"Ne mogu vam baš reći sve što znam jer onda bi svi drugi servirali jednako ili čak bolje od mene, a to baš ne želimo, zar ne?", rekao je nasmiješeni Federer, kojem ideja očito nije legla loše.

"Mislim da se radi o vrlo važnom udarcu. Ako ga nikad ne savladate dobro, uvijek ćete ovisiti o onome što vam suparnik dopusti u igri.

"Vrlo je važno dobro baciti lopticu uvis i držati udaračko rame visoko. Ima ljudi koji se pri servisu nekako objese", rekao je Federer i pokretom tijela pokazao na što misli.

Stiglo je nakon toga pitanje koliko čvrsto držati reket. Federer je rekao da ne razumije, pa je novinarka ponovila preciznije:

"Kakvim hvatom držite reket i koliko čvrsto?"

"Držim ga prilično opušteno. U principu, treba ga držati poput čekića. U trenutku udarca morate ga samo zadržati dovoljno da vam ne odleti iz ruku", završio je tečaj, na oduševljenje publike, ponajbolji igrač svih vremena.