Australian Open
0

Federer protiv Safina u trećem kolu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Drugi teniser svijeta Švicarac Roger Federer pobijedio je Rusa Jevgenija Koroljeva sa 6:2, 6:3, 6:1 u drugom kolu Australian Opena.

Naredni protivnik ponovo će mu biti Rus, Marat Safin, koji je također u tri seta savladao Španca Guillerma Garciu-Lopeza (7:5, 6:2, 6:2).

Safin je lako pobijedio 62. igrača svijeta i tako bez većih problema prošao prva dva kola na Grand slam turniru. Federer je također bez problema pobijedio Koroljeva i sve je spremno za reprizu legendarnog polufinala iz 2005. godine, kada je Safin pobijedio u pet setova i uzeo titulu.

"Nemam o čemu da brinem jer se dobro poznajemo. Nažalost, nisam pobijedio u mnogo mečeva protiv njega, ali svejedno se radujem predstojećem okršaju. Nemam šta da izgubim", izjavio je Safin.

Još jedan Švicarac, Stanislas Wawrinka, opravdao je očekivanja i sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:4) dobio je Australca Brydana Kleina.

Treći nosilac Novak Đoković nije imao problema protiv Francuza Jeremyja Chardyja (7:5, 6:1, 6:3), a u trećem kolu igrat će s Amerom Delićem.

Delić je napravio veliki preokret i od 0:2 došao do 3:2 u setovima protiv Francuza Paul-Henri Mathieua.

Tomaš Berdych je bio ubjedljiv protiv Argentinca Briana Dabula 6:1, 6:1, 6:3, a 11. nosilac David Ferrer je sa 6:2, 6:2, 6:1 dobio Dominika Hrbatyja. Španac će u trećem kolu igrati protiv Hrvata Marina Čilića, koji je pobijedio Srbina Janka Tipsarevića sa 6:2, 6:3, 4:6, 6:3.