US Open
0

Federer prošao uz 59 neprisiljenih pogrešaka

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Četrnaesti put zaredom je najbolji svjetski teniser Roger Federer pobijedio Australca Lleytona Hewitta. U 3. kolu US Opena je bilo 4-6, 6-3, 7-5, 6-4 za Švicarca.

Branitelj naslova u New Yorku je tromo i uz mnogo pogrešaka otvorio meč. Nije niti čudo što su 23 neforsirane pogreške u prvom setu donijele startnu prednost Hewitta koji je dobio prvu dionicu 6-4.

Ukupno ih je Federer u meču napravio 59, ali u drugom, trećem i četvrtom setu ih je daleko bolje rasporedio, te je uz to daleko bolje odigrao ključne momente do kraja meča. Isto tako, Hewitt je imao više break-prilika (14-11), ali je iskoristio samo tri.

Ključnim za ishod meča se pokazao kraj trećeg seta. Kada je poveo s 2-1, Federeru se ruka oslobodila, te je vrlo brzo pobjegao na ogromnih 5-1 u četvrtom setu. Hewitt je uspio doći do prividnog povratka na 5-4, ali je tada prvi nositelj US Opena bez greške odservirao za ukupno 16. pobjedu protiv Hewitta u 23 odigrana meča.

Uz Federera proboj u osminu finala je napravio i češki tenisač Radek Štepanek. Nakon izgubljenog prvog seta protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera, Štepanek je potpuno zavladao terenom, te je uz daleko bolju igru izborio plasman među šesnaest najboljih u New Yorku.

US Open, tenisači 3. kolo:

Federer (1) - Hewitt (31) 4-6, 6-3, 7-5, 6-4

Štepanek (15) - Kohlschreiber (23) 4-6, 6-2, 6-3, 6-3