Tenis
0

Federer priznao da se boji namještenih mečeva

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kladionica Betfair je prva iznijela u javnost da je dobila sumnjive uplate na meč 1. kola ovogodišnjeg Wimbledona između Jürgena Melzera i Waynea Odesnika.

Austrijanac Melzer je pobijedio 6-1, 6-4, 6-2 što samo po sebi ne bi trebalo biti veliko iznenađenje. Naime, Melzer je odličan igrač travnate podloge, dok Odesnik u karijeri nije nikada pokazivao talent na ovoj podlozi.

Ipak, Betfair je posumnjao u sve jer je neposredno prije početka meča zaprimio jake uplate na tačan rezultat tog meča (3-0 u setovima), te je proslijedio tu informaciju nadležnim teniskim institucijama koje još uvijek analiziraju susret.

  • Priče o namještanju mečeva u tenisu su se pojavljivale i ranije. Strah me toga, strah me da to postoji u našem sportu. Ne znam ima li konkretnih dokaza za ne samo ovaj meč u Wimbledonu, već i u ranijim slučajevima - rekao je Roger Federer i dodao:

  • Ne, mislim da to stvarno ne rade top-igrači. Ne bi imalo nikakvog smisla - rekao je Federer.

Drugi teniser svijeta je rekao i sljedeće:

  • Jako je teško kontrolirati takvo što. U tenisu se takva stvar može namjestiti, ali sumnjam da je moguće u Wimbledonu. Možda na manjim turnirima, ali ne i ovdje u All England Clubu.