Suze nakon meča
11

VIDEO / Federer: Presretan sam, Murray: Federer nije loš za 30-godišnjaka

Totalsport
Roger Federer i Andy Murray (Foto: AFP)
Roger Federer i Andy Murray (Foto: AFP)
Nakon finala Wimbledona u konkurenciji tenisera i Roger Federer i Andy Murray pustili su suzu. Motivi su, naravno, bili različiti.
Federer je to učinio zbog osvajanja sedmog naslova u All England Clubu, prvog nakon 2009. godine, a Andy Murray zato što mu vjerovatno kroz glavu prolazi misao da nikad neće osvojiti Grand Slam. Bio mu je ovo četvrti finale, prvi u Wimbledonu, i četvrti poraz. Tri od četiri došla su od Federera, a jedan od Novaka Đokovića.

"Odigrao sam možda i svoj najbolji tenis u posljednjih nekoliko mečeva. Ne mogu biti sretniji. Sjajan je osjećaj biti ovdje kao pobjednik i ovo je sjajan trenutak. Lijepo je ponovo imati ovaj trofej nakon tri godine", rekao je Federer u intervjuu nakon meča, a nije mogao izbjeći i pitanje o izjednačenju rekorda sa Peteom Samprasom, kako prema broju osvojenih Wimbledona (7), tako i broju provedenih sedmica na vrhu ATP liste (286).



"Sa sedam naslova izjednačio sam se sa Petea Samprasom koji je moj heroj. Svjetski broj 1 ne osvaja se lako. Imao sam ranije prilika, ali nisam uspio", kazao je.

Iz emotivnog Andyja Murrayja teško su izlazile riječi kad je stao pred mikrofon, suze su ga sprečavale, a publika ga je ohrabrivala ovacijama.

"Približavam se. Želio bih čestitati Rogeru. Odigrao je sjajan turnir i nije uopće loš za tridesetogodišnjaka", našalio se Murray.