Indian Wells
99

Federer preokretom savladao hrabrog Hrvata Bornu Ćorića i plasirao se u finale

Piše: K. H.
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Švicarac Roger Federer savladao je nakon velikog preokreta Hrvata Bornu Ćorića rezultatom 2:1 u setovima (5:7, 6:4, 6:4) te se plasirao u finale Mastersa u Indian Wellsu.

Oba tenisera sigurno su igrala na svoj servis u prvom setu, a kada su svi očekivali da će Federer dodati u brzinu više i zaigrati najbolji tenis, to je uradio sjajni Hrvat koji u 11. gemu pravi prvi break na meču, dolazi u sjajnu poziciju, i onda odličnim servisom u 12. gemu dolazi do vodstva od 1:0 u setovima.

Vidno šokirani Federer odmah je na startu drugog seta izgubio gem na svoj servis, a u igru se vratio tek u osmom gemu drugog seta kada pravi prvi break na meču i dolazi do poravnanja od 4:4. U sljedećem gemu Federer je odlično odigrao na svoj servis i onda drugig napravljenim breakom dolazi do poravnanja od 1:1.

U ključnom, trećem setu, Ćorić je odmah na početku stigao u prednost od 1:0, ali je Federer vratio break, da bi u osmom gemu pri vodstvu od 4:3 hrvatski teniser napravio duplu servis grešku čime je vratio rezultat u egal, što Federer drugi put nije ispustio i na kraju je stigao do pobjede.

Federer će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela između Ranoića i Del Potra.