Roland Garros
0

Federer preokrenuo 0-2 protiv Haasa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Rijetki su dvoboji koje Roger Federer završava preokretom, ali upravo se to dogodilo u osmini finala pariškog Grand Slam turnira protiv Nijemca Tommyja Haasa.

Pobjedničkim skokom i velikim osmijehom okončao je drugi nositelj dvoboj dug tri sata i sedam minuta završen nakon 6-7(4), 5-7, 6-4, 6-0, 6-2. Dvoboj u kojem je opasno visio na “konopcima” i u kojem je u rukama držao izlaznu kartu iz cijenjenog zemljanog turnira.

Malo je nedostajalo da se Federer pridruži branitelju naslova Rafaelu Nadalu na tribinama Roland Garrosa. Imao je nepostavljeni Nijemac 2-0 prednost u setovima, te prednost 4-3 i break-loptu (30-40) u trećem koja bi mu donijela servis za meč.

Uslijedila je potom igra koju je otvorio s 40-15, no prelomnim trenutkom meča pokazat će se break švicarskog majstora u istom gemu. Potvrda servisa za 2-1 u setovima dala je Federeru dodanu snagu, te je četvrtu dionicu meča okončao za samo 21 minutu ostavivši svog protivnika bez osvojenog gema.

Nastavak sna da će osvojiti jedini Grand Slam koji mu nedostaje u riznici Federer je u petom setu potvrdio oduzimanjem servisa kod 2-2, a potom i kod 4-2 u svoju korist za osmu uzastopnu i devetu ukupno pobjedu u 11. međusobnom odigranom dvoboju s Nijemcem. Za ulazak u polufinale Federer će igrati s boljim iz ogleda Andyja Roddicka i Gaela Monfilsa.

Dodajmo da su mečeve osmine finala s uspjehom okončale Serena Williams i Svetlana Kuznjecova, kojima slijedi međusobni četvrtfinalni sraz. Amerikanki su bile potrebne 53 minute za 6-1, 6-2 pobjedu protiv Aleksandre Wozniak, dok je sedmopostavljena Ruskinja s 2-1 bila bolja od Agnieszke Radwanske.

Roland Garros, osmina finala, teniseri:

Federer (2) - Haas 6-7(4), 5-7, 6-4, 6-0, 6-2

Teniserke:

S. Williams (2) - Wozniak (24) 6-1, 6-2 Kuznjecova (7) - Radwanska (12) 6-4, 1-6, 6-1