ATP Cincinnati
0

VIDEO / Federer preko Murrayja do finala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji tenisač današnjice Roger Federer prvi je finalist ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinattiju. Do završnice je Švicarac došao pobjedom nad Andyjem Murrayjem u polufinalu 6-2, 7-6(8).

Bio je ovo deveti međusobni meč između Federera i Murrayja i treća pobjeda Švicarca kojom je ujedno prekinuo negativan niz od četiri uzastopna poraza protiv Britanca. Slavio je Federer posljednji put protiv Murrayja prije ovog meča prošle godine u finalu US Opena, nakon čega su zaredali porazi.

Meč je trajao jedan sat i 30 minuta, a u njemu Federer niti jednom nije izgubio svoj početni udarac (niti je bio suočen s break loptom), dok ga je on s druge strane Britancu oduzimao dva puta, oba puta u prvom setu.

Dok je švicarski teniser prohujao prvim setom, drugi je bio puno uzbudljiviji, te je riješen u tie breaku. Federer je u tie breaku imao prednost 3-0 i 4-2, ali je Murray uspio preokrenuti rezultat i kod 6-5 i 8-7 imao je prilike za povratak u meč. Međutim, nije ih iskoristio i Federer je tako dohvatio finale i ujedno uništio branitelju naslova priliku da postane prvi teniser nakon 1996. godine i Andrea Agassija kojem je uspjelo osvojiti naslov u Cincinnatiju dva uzastopna puta.

U finalu će protivnik Federeru biti pobjednik meča između Španjolca Rafaela Nadala i Srbina Novaka Đokovića.

ATP Cincinnati, polufinale:

Federer (1) – Murray (3) 6-2, 7-6(8)

Nadal (2) – Đoković (4) (kasnije)