Tenis
0

Federer: Ponekad mi stvarno nedostaje sna

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najbolji svjetski teniser, Švicarac Roger Federer, u New York je, na posljednji Grand Slam turnir sezone (US Open), došao dakako kao prvi favorit za pobjedu.

Nakon što je ove godine slavio u Roland Garrosu i Wimbledonu, a pobijedio je i prošle sedmice na ATP turniru u Cincinnatiju (na putu do slavlja je između ostalih pobijedio drugog igrača na svijetu Murrayja i četvrtog Đokovića), mnogi očekuju da u New Yorku osvoji šesti pehar najboljeg na ovom turniru. Federer je na tom mjestu slavio pet puta uzastopno, od 2004. godine pa nadalje.

Ovom prilikom ćemo izdvojiti Federerove izjave koje se toliko ne dotiču skorašnjeg početka US Opena.

  • Blizanke? Ne, nema šanse da ih nagovaram da postanu teniserke ili da jedna od njih samo bude teniserksa. Ako krenu putem kojim smo išli Mirka i ja super, ako ne opet dobro. Mi kao roditelji im nemamo namjere nametati budućnost. Ali, definitivno bi imale sjajne teniske gene. Ja nisam loš, a definitivno nije loša teniserka bila niti Mirka dok je igrala.

  • Blizanke i spavanje? Moram priznati da mi nedostaje sna. U svakom danu. To dolazi jedno s drugim, ali ne bunim se zbog toga.

Federer je opisao i posljednje sedmice u životu, od trenutka kada se bližio kraj trudnoće njegove supruge.

  • Uzbuđen si maksimalno, to će potvrditi svi oni koji su dobili djecu. Znao sam doći na trening i katastrofalno odraditi svaki udarac. Mislima sam vrlo često bio s njima, makar sam u tom trenutku igrao tenis.