Tenis
0

Federer pobijedio Samprasa za 61 minutu

FENA/Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Švicarac Roger Federer, prvi teniser svijeta, u egzibicijskom meču u Seulu sa 6:4, 6:3 pobijedio je Amerikanca Petea Samprasa, "penzionisanog" bivšeg najboljeg tenisera svijeta. Federeru je za pobjedu trebala 61 minuta.

Dvadesetšestogodišnji Federer dosad je odigrao jedan susret sa deset godina starijim Samprasom, koji se povukao 2002. godine. U četvrtom kolu Wimbledona 2001., Švicarac je slavio sa 3:2.

"Osjećam se zaista dobro. Želio sam da igra bude zanimljivog takmičarskog duha što sam i uspio. Očigledno da je Roger bio bolji, na kraju on je najbolji igrač svijeta. Drago mi je da me pozvao na meč", rekao je "penzionisani" teniser Sampras.

"Pete je bio jedan od mojih idola i divno je igrati s njim. Nije bilo lako ni meni jer bez obzira što se on više ne bavi profesionalno tenisom, svi su očekivali da ja pobijedim - jer sam prvi u svijetu", dodao je Roger Federer.

"Ne planiram se vratiti i baviti tenisom", rekao je Sampras. "Moraš se vratiti s razlogom. Ja sada samo sjedim kući i gledam Rogera na TV-u", dodao je.