Tenis
0

Federer odgovorio Nadalu: Ne moramo se uvijek slagati

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Švicarski teniser Roger Federer javno je odgovorio najvećem rivalu Rafaelu Nadalu na kritiku upućenu na njegov račun vezano uz temu zgusnutog rasporeda takmičenja na ATP Touru i distribuciju novca od nagradnog fonda.

Podsjetimo, kritizirao je Nadal Federera zbog činjenice da se Švicarac konstantno ograđuje od protesta vrhunskih tenisera zbog prenatrpanog kalendara. U tim protestima je upravo Nadal, uz Britanca Andyja Murrayja, bio najglasniji.

"Njemu odgovara da nikada ne kaže ništa, jer je, kao, sve pozitivno. Na taj način on ostavlja dojam džentlmena, a mi ostali možemo izgorjeti. No, svako ima pravo na svoje mišljenje", rekao je Nadal, na što je Federer reagirao.

"Nije istina. Bio sam na sastanku i podupirem mišljenje igrača, samo imam drugačiji način djelovanja. Ne raspravljam to s vama u press-centru. To ponekad nažalost kreira negativne priče", rekao je osvajač 16 Grand Slamova uz dodatak:

"Ne moramo se uvijek slagati u svemu. Dosad zapravo nismo imali problema. Prošli su dani kada je on govorio: 'Šta god Roger odluči, meni je to u redu'. Danas je Rafa sazrio i ima svoje snažno mišljenje, što je po meni sjajno."

Podsjećamo, Nadal nije jedini koji je kritizirao Federera zbog njegovih stavova. Učinio je to i ruski teniser, bivši svjetski broj 3 Nikolaj Davidenko:

"Ne znam zašto Roger ne podupire igrače. Vjerojatno jer ne želi probleme. On je dobar momak. Osvaja Grand Slamove. Dolazi iz Švicarske i savršen je. On ne želi ništa poduzeti i želi biti izvan ovoga."