Godine nisu problem
268

Federer o prvom mjestu: Ovo je možda najveći uspjeh u mojoj karijeri

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Švicarski teniser Roger Federer kazao je nakon plasmana u polufinale ATP turnira u Rotterdamu da mu je prvo mjesto na ATP listi u 37. godini možda i najveći uspjeh u karijeri.

Podsjećamo, Švicarac je rezultatom 2:1 u setovima savladao Haasea, čime se plasirao u polufinale ovog turnira, ali se s obzirom na osvojeni broj bodova nakon pet i po godina vratio na prvo mjesto ATP liste.

Nakon meča, kazao je da je ovo možda i najveći uspjeh u njegovoj karijeri, a dodao je i to da je mjesto broj jedan ultimativni cilj svakog sportaša.

"Biti prvi igrač svijeta je ultimativni cilj svakog sportaša. Na početku budeš prvi jer igraš jako dobro, ali se onda još više moraš potruditi da nekome uzmeš prvo mjesto, iako ga zaslužuje kao i ti. S obzirom da teniseri koji su stariji moraju raditi dvostruko više, ovo mogu nazvati najvećim uspjehom u mojoj karijeri", kazao je švicarski teniser.

Federer će u polufinalu igrati protiv Andreasa Seppija koji je rezultatom 2:1 u setovima bio bolji od Daniila Medvedeva.

Ukoliko se Federer na kraju plasira u finale, a onda i osvojio ATP turnir u Rotterdamu, to će mu biti 97. naslov u karijeri. Švicarac trenutno ima 37 godina i najstariji je teniser u historiji koji će biti na prvom mjestu ATP liste.