Ne voli hawk-eye
0

Federer: Nedostaje mi prepiranje sa sudijama

Totalsport
Roger Federer
Roger Federer
Po mnogima najbolji teniser svih vremena, Švicarac Roger Federer, nikada nije bio pobornik elektronske tehnologije "hawk-eye" kojom je tenis, prema njegovim riječima, postao manje zanimljiv za gledanje.

"Ono što mi se sviđa bez hawk-eyea (kompjuterske provjere točnosti odluka linijskih sudija) je konverzacija između igrača i glavnog sudije meča. Oni su prije morali biti puno koncentriraniji na meč. Međutim, danas igrači više ne troše uopće energiju na raspravu sa sudijama što smo prije znali vrlo često raditi. To mi jako nedostaje", rekao je Federer novinarima nakon osvojenog ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju.

"Shvaćam da se većini navijača to sviđa. Da se razumijemo, ja vjerujem da je stroj prilično tačan u svojim procjenama. Ali s druge strane ti navijači kojima je danas hawk-eye zanimljiv vjerojatno se ni ne sjećaju kako je to bilo prije kada smo se prepirali sa glavnim i linijskim sudijama. Publika je tada ili stala iza vas, ili vas pošteno izviždala. To su bili dobri dani. Teoretski možete to i danas raditi, ali iz kojeg razloga?", zaključio je treći teniser svijeta.