ATP Rotterdam
0

Federer lakoćom preko Del Potra do 71. naslova

Totalsport
Roger Federer (Foto: AFP)
Roger Federer (Foto: AFP)
Švicarski teniser Roger Federer u finalu ATP turnira u nizozemskom Rotterdamu, za manje od sat i pol igre, lakše je od očekivanog svladao Argentinca Juana Martina del Potra sa 6-1, 6-4.

Dvoboj prvog i trećeg nositelja u finalu dvoranskog turnira u Rotterdamu protekao je u dominaciji "čarobnjaka iz Basela" koji je, posebno u prvom setu, potpuno nadigrao argentinskog tenisera. Federer je unatoč slabijem postotku ubačenih prvih servisa (47-65) iste realizirao puno bolje od Del Potra (79-45), no ključna je ipak bila realizacije prilika za obrat. Švicarac je iskoristio obje u prvom setu, dok Argentinac nije niti jednu od dvije.

Druga dionica je donijela puno ravnopravniju igru, a ponovo je Del Potra skupo koštala loša igra na break-loptama. Imao je pet prilika, nije realizirao niti jednu, dok je Federeru za pobjedu bila dovoljna jedna od tri.

Bio je ovo njihov 11. međusobni ogled na ATP Touru, a Federer sada vodi s devet pobjeda. Slavlje u Rotterdamu bila je Švicarčeva treća pobjeda u nizu nad Del Potrom, te druga ove godine nakon četvrtfinala na Australian Openu.

ATP Rotterdam, finale:

Federer (1) – Del Potro (3) 6-1, 6-4